Werken en studeren

Annabel deelt haar ervaring

Werken bij een supermarkt of in een bar? Annabel van Rijn weet wel beter. Naast haar pabo-opleiding werkt ze gezellig bij onze buitenschoolse opvang (BSO). Dankzij de flexpool is haar bijbaan perfect te combineren met haar opleiding. Zowel doordeweeks als in vakanties. Daar vertelt ze graag alles over.

Een speelse bijbaan

De pabo zit vol uitdagingen en jouw plek voor de klas brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom is een bijbaan als pedagogisch medewerker bij de BSO voor Annabel soms een verademing: “Je draait de dag en maakt plezier met de kinderen, maar bent niet betrokken bij voorbereidingen en overleggen. Dat geeft je de ruimte om te werken met de doelgroep en tegelijkertijd te focussen op je opleiding. Juist omdat je niet de eindverantwoordelijke bent voor bijvoorbeeld de vakantieplanning.” 

Een bijbaan bij de BSO staat goed op je cv en ik haal er veel plezier uit.

Annabel van Rijn

Smullen van kinderlogica

“Stilzitten? Dat is niks voor mij.” Een bijbaan past dus sowieso goed bij Annabel. Ze vertelt: “In plaats van dat je in de supermarkt werkt, maak je plezier met de kinderen. Vooral van de pure kinderlogica kan ik genieten. Laatst legde ik een spreekwoord uit: dat kun je wel op je buik schrijven. Ik vertelde dat het betekent dat je iets wel kunt vergeten. De kinderen reageerden: ‘Vergeten? Bijvoorbeeld dat je je pen ergens laat liggen?’ Grappige situaties die je op een BSO vaak meemaakt.” 

Flexwerken: dit zijn de spelregels

Het is simpel: in de app van Quadrant geef je jouw beschikbaarheid aan. Verandert er nog iets in je opleidingsrooster of moet je toch aan een groepsopdracht werken? Dan pas je de uren makkelijk aan in de app. De flexpoolplanners zien welke uren nog openstaan en wijzen jou een dienst toe op een bepaalde locatie. Jij geeft dus zelf aan hoeveel uren je wilt werken. 

Een stapje extra

Annabel: “Er is veel vraag naar medewerkers die de handen uit de mouwen steken. Als bezige bij vind ik het fijn om een van die plekken te vullen. Met voldoende pedagogisch medewerkers kunnen we net dat stapje extra zetten en leuke dingen organiseren. Denk aan koekjes bakken of lekker naar buiten gaan met de kinderen.”  

Wil jij net als Annabel werken naast je studie?

Solliciteer dan via onderstaande link.